Rosyl Somai

Maak kennis met Rosyl Somai

Wat zijn jouw beste eigenschappen en kwaliteiten?

Mijn grootste kracht is mijn nieuwsgierigheid: ik ontdek graag nieuwe dingen. Dit kan een nieuw onderwerp zijn, nieuwe mensen, maar dit kan ook een nieuw dieper begrip van iets zijn. Nieuwe kennis maakt mij enthousiast en dat enthousiasme deel ik maar al te graag. Nieuwsgierigheid voedt ook mijn kritische blik, je kunt tenslotte niet leren zonder goed door te vragen!

Wat is de verbindende factor tussen jouw studie/ervaring en het traineeship waar je nu in zit?

Door mijn achtergrond als (cognitief neuro-) wetenschapper bezit ik codeer- en data-analyse vaardigheden en een frisse, kritische blik. Gedurende mijn studiejaren ontwikkelde ik mijn technische skills en daarbij merkte ik de kracht van data analyse op. Ik vind het leuk diep in data te duiken en geniet van het leren van geavanceerde technieken om zoveel mogelijk inzichten eruit te halen. Ik begon steeds vaker te zien hoe krachtig data kan zijn, mits het vertaald is naar de juiste inzichten. Toen ik het traineeship van Breinstein zag, wist ik gelijk dat dit een goeie match was met mijn ambities!

Welke ervaring en perspectieven neem jij mee naar je volgende job?

In een notendop kun je mij omschrijven als een zakelijk ingestelde wetenschapper. Ik heb veel onderzoeksprojecten gedaan waarin ik veel verschillende rollen heb gehad: van ondersteunend tot aan nagenoeg volledig onafhankelijk. Dit heeft mij veel nuttige skills opgeleverd, zoals projectmanagement, coderen en het schrijven van duidelijke rapportages. Ik ben werkzaam geweest in verschillende contexten (psychologie, neurowetenschappen en computerwetenschappen) en daardoor kan ik goed grote vraagstukken vertalen naar datawetenschappelijke projecten, communiceren met verschillende partijen en afdelingen en bevindingen begrijpelijk presenteren.

Wat is jouw droombaan?

Data Scientist (het liefst in de context van justitie, veiligheid en/of gezondheid)

Wat zouden mensen niet zo snel verwachten van jou? (Wat niemand van mij weet, is dat...)

Ondanks dat ik al nu ongeveer 20% van mijn leven buiten Nederland heb doorgebracht, ben ik niet reislustig. Zo nu en dan maak ik wel graag een uitzondering om op het Noorderlicht te gaan jagen.

Je hoeft geen Einstein te zijn om te zien waarom jij een Breinsteiner bent, want...

Ik stel al mijn vragen en luister met veel interesse naar alle leuke nieuwe kennis-nuggets!