Interview met programmacoördinator van de AMS Thomas Marynissen: ‘Leren doe je buiten je comfortzone’

Programmacoördinator Thomas Marynissen vertelt meer over het post-master programma dat de Antwerp Management School (AMS) speciaal ontwikkelde voor Breinstein voor het traineeship Cyber Security. Zijn tip aan young professionals? “Blijf altijd bijleren om inzetbaar te blijven, niet alleen binnen je eigen vakgebied. Stap uit die comfortzone en word een generalist.”

Thomas Marynissen heeft een achtergrond in de psychologie en is sinds 2016 verbonden aan de Antwerp Management School (AMS). Hij is er Career & Program Manager MBA. Dat betekent dat hij zo’n 200 fulltime masterstudenten begeleidt. Daarnaast is hij adviseur Learning & Development voor de Company Specific Programs – de maatwerkopleidingen voor diverse bedrijven. Hieronder valt ook het lesprogramma op het gebied van Information Security Management dat AMS ontwikkelde voor Breinstein.

Waarom heeft Breinstein gekozen voor AMS en niet voor een Nederlandse universiteit?

“Dat zou je ze eigenlijk zelf moeten vragen. Maar als je het aan mij vraagt denk ik dat het komt doordat wij toonaangevende masterprogramma’s hebben ontwikkeld op het snijvlak van management en Cyber Security. Wij hebben verschillende internationale bedrijven als klant. Dat we goed staan aangeschreven merk je ook aan de interesse van buitenlandse docenten om bij ons lessen te mogen verzorgen. We hebben ook diverse Nederlandse docenten voor ons werken. De meeste docenten staan trouwens met één been in de praktijk, want ze hebben ook een baan in het bedrijfsleven.”

Kan je wat meer vertellen over het lesprogramma?

“We leiden de leiders van de toekomst op. Dat doen we door naast de vakinhoudelijke, technische skills, ook de softskills van de young professionals verder te ontwikkelen. We verzorgen twee modules. In het eerste leerjaar gaat het om een masterclass Architecture & Technology en in het tweede jaar gaan we next level met de masterclass Cyber Security Management. Naast de meer domeinspecifieke focus is er veel aandacht voor management- en communicatieskills. Zo leren de trainees mensen te overtuigen, impact te genereren en presentaties te verzorgen.”

Hoe zorgen jullie dat de young professionals het beste uit zichzelf halen tijdens de trainingsdagen?

“We creëren een veilige lesomgeving, waarin ze vragen durven te stellen en waar fouten maken mag, of misschien zelfs wel moet. We geven op een hele interactieve manier les met bijvoorbeeld break-out sessies. De docenten treden enerzijds op als expert, anderzijds als coach. Docenten en studenten leren ook van elkaar tijdens de interactie in de lessen. Verder is er veel aandacht voor de praktijk. Zo nemen we een kijkje in de keuken bij verschillende bedrijven. Dit onderdeel slaat altijd erg aan, merken wij.”

Krijgen ze na afloop ook een diploma of certificaat?

“Na afloop ontvangen ze een certificaat op post-masterniveau en kunnen ze kiezen voor welk internationaal erkend examen ze willen gaan: CISM-, CISA- of CRISC.”

Wat valt je op als je de young professionals van Breinstein treft?

“Ze hebben een groot zelfinzicht. Ze staan open voor feedback en gaan hier ook meteen mee aan de slag. Ze zien het traineeship als een unieke leerkans. Het is een eer om een voedingsbodem te leggen voor de rest van hun carrière.”

Welk advies zou je ze willen geven waar ze de rest van hun carrière nog wat aan hebben?

“Leren doe je buiten je comfortzone en niet alleen binnen je eigen domein. Blijf jezelf permanent ontwikkelen om inzetbaar te blijven. Maak af en toe een zijstap naar een ander vakgebied binnen de IT èn ontwikkel ook andere skills, zoals management-, juridische-, economische- en softskills. Word de generalist binnen je organisatie.”

;

Klaar voor de volgende stap?

Leren en werken zonder studiekosten en mét salaris. In een vakgebied dat toekomst heeft. Waar organisaties staan te springen om jouw digitale talent. Ben jij klaar voor de volgende stap? Let’s bring IT on!

Meer informatie